Man kan ikke smage eller se på disse fastelavnsboller at de er fedtfattige. De er vildt gode. Og det faktum at man kan spise en ekstra af dem uden at det gør noget gør dem jo bare det bedre. Og man kan jo snyde lidt og komme et ordentligt lag chokoladeglasur på 😉
Til ca 12-15 boller skal du bruge:
– 1,5 dl Lun skummetmælk
– 50 g Gær
– 4,5 spsk Rørsukker
– 2 Æg
– 1 spsk Olie
– 375 g Hvedemel
Creme:
– 3 Æggeblommer
– 4,5 spsk Rørsukker
– 1,5 spsk Hvedemel
– Korn fra 1 stang vanille (eller vanillesukker efter smag)
– 3 dl Skummetmælk
Lav cremen først:
Kom alle ingredienser i en gryde og varm det langsomt optil det koger.
Når det bliver tykt, tages det af og køler mens dejen laves.
Gæren røres ud i den lune mælk. Derefter røres resten af ingredienserne i.
Lav ca. 15 boller og rul dem til flade cirkler. Dog ikke for tyndt, da man så ricikerer at de revner og cremen flyder ud. Kom ca. en spsk af cremen i midten og luk dejen godt omkring cremen. Sæt den på en bageplade med lukningen nedad Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem hæve i 45 minutter et lunt sted.
Pensl bollerne med mælk eller vand og bag dem i ovnen 10 min ved 220°C
jeg synes ikke, at der er nok mel i denne opskrift. Hvis man skal kunne håndtere den som en smidig bolledej, skal der mindst 125 går mel i yderligere…?