Jeg ved godt jeg bør spise mere sundt. Jeg er bare ikke ret vild med grøntsager. Så indimellem må man jo snyde sig selv og servere grøntsager, så de ikke kan smages og denne pizza er et fint eksempel. Der er masser af grøntsager i. Foruden revet gulerod i dejen – som i forvejen er meget grov, men alligevel meget luftig og lækker – er der rodfrugter i tomatsaucen. Et trick, som jeg i øvrigt bruger i næsten alt, hvor der skal tomat i, som f.eks. kødsauce til en lasagne. Rodfrugterne kan sagtens være frosne – det er lige så sundt og meget nemmere.

Hvis man kombinerer en grov bund og en rodfrugt-tomatsauce med en let topping, får man faktisk en sund pizza – og tro mig den mætter. Længe.

Dejen:
– 2½ dl Vand
– 50 g Gær
– 2 spsk Olie
– 1 tsk Salt
– ca 75 g Revet Gulerod
– 50 g Rugmel
– 35 g Rugkerner
– 80 g Havregryn
– 300 g Hvedemel

Tomatsaucen:
– 100 g Rodfrugter (inkl. Rødbede. Det er for farvens skyld – ellers bliver den orange)
– 1 dåse Flåede/Hakkede tomater
– 1 fed Hvidløg
– 1 tsk Oregano
– 1 tsk Basilikum
– 1 stk Løg

Fyldet:
– 250 g Frosne majs
– 200 g Skinke
– 150 g Revet Mozzerella (du kan jo vælge den fedtfattige, når nu du er igang)

Dejen laves først.
Gæren opløses i vandet. De øvrige ingredienser, undtagen hvedemel, tilsættes. Dejen æltes og hvedemel tilsættes lidt efter lidt, mens der æltes. Dejen må gerne være lidt våd.
Pga. kerner mv. har dejen godt af at hvile lidt. Dejen rulles ud på en bageplade og hæver en times tid.

Imens laves tomatsaucen.
Rodfrugterne skæres i mindre stykker (Hvis de er fra frost er de som regel skåret i stykker i forvejen – som sagt: meget nemmere) og kommes i en lille gryde. Si væden fra tomaterne ned i gryden og tilføj lidt vand. Tomaterne gemmes til senere. Kog rodfrugterne til de er møre, hvorefter du blender dem med kogevæsken, resten af tomaterne og løget. Hvidløg, basilikum, oregano og salt tilsættes. Lækker cremet sauce.

Når dejen er hævet smøres tomatsaucen ud på bunden. Majs, skinke og ost lægges på. Pizzaen bages i en 250 grader varm ovn til den er gennembagt og gylden ovenpå – ca. et kvarter.

God appetit
/Torben