Jeg kan godt lide tarteletter – men jeg er ikke vild med at man ikke længere kan købe tarteletfyld uden at de har fyldt den med klamme grøntsager. Det er ikke sådan jeg husker tarteletfyld. Næ, nej: Kylling, asparges, sauce, tartelet. Ikke så meget andet. Her er opskriften på tartelet fyld, som den bør være.
Og ja, jeg ved godt at asparges også er en grøntsag.
til 2 personer skal du bruge:
– 2 stk Kyllingefilet
– 1 dåse Asparges Snitter
– 2,5 dl Vand
– 2 tsk Maizena
– 1 stk Kyllinge bouillon terning
Skær kyllingefileten i små tern. Svits kyllinge stykkerne kort, uden at de bruner. Tilsæt vand og bouillon terning og lad det koge i 12 min.
Hæld væsken fra aspargesnitterne gennem en si i en skål. Brug noget af væsken til at røre maizenaen ud i. Når kyllingen har kogt, hældes suppen herfra også gennem sien ned til væsken fra aspargesen. (tilbage i sien lægger nu asparges og kylling…)
Hæld suppe og aspargesvæske tilbage i gryden og tilsæt maizena-jævningen. Når det tykner, tilsættes kylling og asparges.
Lad det koge i 1 minuts tid.
Fyld i varme tarteletter.
God appetit
/Torben