Hvis du lægger mærke til det, så er der ikke bagepulver i denne opskrift. Brownies er faktisk mere en konfekt, end en chokoladekage.
– 125 g Smør
– 75 g Mørk Chokolade
– 225 g Sukker
– 2 stk Æg
– 0,5 tsk Vanillesukker
– 125 g Hvedemel
– 200 g Grofthakkede valnøddekerner
– 1 knsp Salt
Chokolade og smør smeltes sammen over et vandbad og sættes til side. Æggene piskes indtil de skummer, sukkeret tilsættes og der piskes til blandingen er som en tyk æggesnaps. Vanille samt chokoladeblandingen røres i. Til sidst tilsættes mel, salt og de groft hakkede valnødder. Blandingen kommes i en smurt bageform – formen skal være ca 20 x 20 cm – så dejen står godt 4 – 5 cm højt når den er spredt ud i formen. Bages ved 180 grader i 30 minutter – eller indtil kagerne er faste og skinner ovenpå. De afkøles helt mens de endnu er i formen. Skæres i stykker på 5 x 5 cm.