Dette er min helt egen Lasagne Deluxe. Jeg har brugt lang tid på at få den helt rigtig, og jeg tweaker faktisk stadig lidt på den nu og da. Den kan sagtens kortes lidt ned ved f.eks. at droppe rodfrugter, gulerødder og peberfrugter – men det pepper den lidt op, og så skulle de der grøntsager jo også være sunde, siger de kloge.
Jeg plejer at bruge frosne rodfrugter, for de er skåret i stykker i forvejen, det er lige så sundt og så skal man ikke stå og bøvle med det.
Til 4 personer skal du bruge:
– 1 ds. Hakkede tomater
– 100 g rodfrugter (f.eks. Gulerod, pastinak, jordskokker, rødbede o.lign.)
– 100 g bacon i tern
– 1 løg
– 500 g Hakket oksekød
– 1 oksekøds bouillon terning
– 2 revne gulerødder
– 1 grøn peberfrugt
– 1 fed hvidløg
– 1 karton Morney sauce
– 1 ps. revet ost (100g)
– Oregano/pizza krydderi
– Lasagne plader
Si væden fra tomaterne ned i en gryde og gem resten af tomaterne. Tilsæt rodfrugter og ½ dl vand. Lad det koge i 15-20 minutter til rodfrugterne er møre. Blend det sammen med resten af tomaterne til en tyk cremet sauce.
Svits bacon i en gryde. Hak løget og svits det med. Kom det hakkede oksekød i og lad det brune. Imens opløser du en oksekøds bouillon terning i ½-1 dl kogende vand. Hæld det i gryden, når oksekødet er brunet færdig. Tilsæt tomat-rodfugtsaucen. Tilsæt revne gulerødder, fint-snittet peberfrugt og
finthakket hvidløg. Lad det koge lidt ind i et par minutter. Smag til med salt og peber (som regel ikke nødvendigt pga. bouillon terningen). Tilsæt morney sauce.
Læg lasagnen sammen i et ildfast fad.
Start med lasagne plader i bunden og slut med kødsauce på toppen.
Drys med oregano el. pizza krydderi. Bages ved 200° i alt 40 min. Efter 25 min. tager du lasagnen ud og drysser ost på toppen, inden du giver den de sidste 15 min. Skal lasagnen evt. fryses og først bruges senere giver du den bare 40 min uden ost. Når den så skal laves, drysser du ost på toppen og giver den
30 min ved 200°.
Rester kan sagtens gemmes i køleskab eller fryser – det bliver den ikke dårligere af.