Ingredienser:
Bunde:
– 125 g sukker
– 125 g blødt smør (stuetemperatur)
– 125 g marcipan
– 2 æg
– 50 g mel
– smør til formene
Fyld:
– 250 g mascarpone
– 2 tsk. fintrevet citronskal (øko)
– 3 spsk. flormelis
– korn af ½ stang vanilje, eller 1 tsk vaniljesukker
– 2-3 spsk. citronsaft
– 500 g jordbær, halverede
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel og fyld massen i seks små smurte forme, eller en tærteform/springform, hvis du hellere vil lave en stor.
Bag dem ved 170 grader, varmluft i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte (hvis du laver en stor, skal den have længere tid). Lad dem køle af og tag dem ud af formen.
Pisk marcarponen med citronskal, flormelis og vanilje og smag til med citronsaft. Fordel cremen på mazarinerne, evt. med en sprøjtepose. Top med jordbær og giv kagerne et let drys flormelis lige inden servering