Den kan sikkert også godt laves på komfur, men denne er et hit, når jeg går i gang i mit bålkøkken. Den kan naturligvis varieres som man selv ønsker det, og alt efter hvad man lige kan få fat i, men grundlæggende er det bacon, kylling og en masse grøntsager (især kål) og perlebyg. Mængderne er en vurderingssag, alt efter hvor mange der skal spise.

Du skal bruge:

– 1 hel kylling, stegt, pillet og hakket
– Løg, fint hakket
– Bacon skåret i tern
– Gulerødder i skiver
– Porre i ringe
– Blegselleri, hakket
– Pastinak, hakket
– Spidskål groft snittet
– Lidt Fennikel, hakket
– Hvidløg, hakket
– Forårsløg, hakket
– butternut squash, i tern
– Klar-til-brug perlebyg
– Salt, peber, krydderier
– Evt. Kylling bouillon

Start med at krydre og stege kyllingen. Det kan man gøre på forhånd i ovnen i en stegepose. På den måde kan du også gemme bouillonen. Du kan dog også stege den over bålet, hvis det er nemmere. Nogle vælger at koge den, men jeg synes det smager bedre med stegt.

Når kyllingen er stegt parteres den, pilles af benene og hakkes i fine stykker.

Rens og hak alle grøntsagerne. Hak løg og bacon og steg det i en stor gryde. Hæld vand ved og tilsæt grøntsager, kylling og bouillon hvis du har den fra stegningen.

Lad suppen koge op, så grøntsagerne bliver møre. Når der er 10 minutter tilbage, smider du perlebyg i. Smag til med salt, peber og krydderier – og hvis den lige mangler lidt, kan du give den en bouillonterning, men det gør den nu sjældent.

Spises evt. med små fladbrød til.