Pas på, de her kager er stærkt vanedannende. Samtlige af dem smager af ‘en til’…
Oprindeligt blev de lavet med M&M’s mini, men dem kan man ikke længere få i Danmark – hvilket er synd. Jeg er gået over til at bruge Budget Mini Chokoladeknapper fra Bilka. De har godt nok ikke helt så stærke farver, som M&M’s men de passer bedre i størrelsen end de store M&M’s. Jeg mener stadig man kan købe M&M’s mini i Tyskland, så hvis du lige er “en smut over æ græns'”, så kan du jo tage nogen med dér.
Nå, her er opskriften:
– 275 g Hvedemel
– 1 tsk Bagepulver
– 1 tsk Salt
– 225 g Blødt Smør (stuetemperatur, men ikke smeltet)
– 175 g Sukker
– 100 g Puddersukker (brun farin)
– 1 tsk Vanillesukker
– 2 Æg
– 200 g Mini chokoladeknapper (du kan også bruge mørk blokchokolade)
– 125 g Hasselnødder
Hak nødderne groft (og chokoladen, hvis ikke du bruger chokoladeknapper). Bland mel med bagepulver og salt. Pisk smør, sukker, puddersukker og vanillesukker let, luftigt og smidigt. Rør æggene i, derefter melblandingen og tilsidst chokolade og nødder.
Dejen sættes på en bageplade (med papir på) i små toppe med god afstand (pas på – de flyder meget ud). Bages midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Afkøles på en rist og opbevares i en dåse med tætsluttende låg. De skal helst være lidt gooey at bide i, når de er kolde.
Jeg plejer faktisk altid at bage mindst dobbelt portion – og nogen gange tre-dobbelt.